Hoe vind ik mijn tweelingziel?

Tweelingzielen in de avondschemer

Hoe vind ik mijn tweelingziel?

Allereerst, een tweelingziel wordt niet gevonden. Een tweelingziel ís er al. Altijd en eeuwig. Heden, verleden, toekomst. Op elk willekeurig moment kun jij contact maken met je tweelingziel! Wil je meer lezen over hoe je contact kunt maken?
Als je goed nadenkt en jezelf open durft te stellen voor de ervaring, weet je dat jouw tweelingziel in het verleden ook al eens contact heeft gezocht met jou.
Heerlijk toch! Om je meer bewust te worden van jullie connectie en de heerlijkheid ervan, publiceer ik vandaag het blog ‘Hoe vind ik mijn tweelingziel?’.

Spiegelen

Net als met alles in het leven, is het nodig om open te staan voor een ervaring voor we deze ontvangen. Of andersom, dat we ten minste geen weerstand ertegen met ons meedragen in ons energiesysteem.
Tegelijkertijd hebben we bij tweelingzielen te maken met het principe van spiegelen. Omdat tweelingzielen tezamen twee helften van één ziel zijn (vandaar ook “tweeling”), spiegelen zij elkaar als geen ander. Het kan dus zijn dat er nog werk aan de winkel is op persoonlijk vlak, bijvoorbeeld om éérst echt met jezelf in contact te komen of jezelf te (her)vinden. Dat is uiteindelijk ook waar de tweelingzielenreis over gaat: het ontmoeten van jezelf.

Meer over het principe van spiegelen en oefeningen om zelf inzichten te verwerven via spiegelsessies, kan je vinden in de artikelen ‘Hoe werkt spiegelen?‘ en ‘Wie zie jij in de spiegel?‘.

Vrouw kijkt in spiegel en schrikt

Geavanceerde zielen

Tweelingzielen zijn vaak geavanceerde zielen die de wereld bewandelen. Zij hebben reeds een groot aantal levens en incarnatiecyclussen afgerond. Als vrijwel volleerde zielen komen zij nog éénmaal terug naar de aarde, en wel om twee redenen.
Het eerste punt is dat zij vanuit de liefde hun grote bron van kennis en wijsheden willen delen om de mensheid op aarde vooruit te helpen in haar evoluatieproces. Dit doen zij simpelweg door te zijn. Vanwege hun grote Liefde voor elkaar en voor de wereld, hebben zij een hoge trillingswaarde die als vanzelf doorstraalt naar hun omgeving. Ook kunnen zij fysiek een voorbeeld zijn voor anderen door de Liefde die zij uitstralen.

Een andere reden is dat zij terugkomen om te ontmoeten, opdat zij in een fysiek lichaam kunnen samensmelten. Na het leven gaan zij samen als één over naar de Zielenwereld.
Dat is goed nieuws!

Kosmische timing

Het betekent dat door ‘de weg van de minste weerstand’ je als tweelingzielenhelft rustig jouw karmische processen mag afronden. In vrede mag je dus berusten dat jij in je hart jouw Levenspad al kent. Je mag erop vertrouwen dat op de juiste tijd, waneer jouw tweelingzielenpartner óók zover is, jullie samen zullen komen.

Dikwijls zijn tweelingzielen mensen die, en misschien herken je hier jezelf wel in, geen behoefte meer hebben aan negativiteit en drama. Die lessen zijn geweest. Zij zoeken niet hun gelijk in conflicten, maar gaan er in kalmte bij vandaan, terug naar Lichtfrequenties die meer matchen met hun natuurlijke staat van Zijn. Die van Liefde en vrede op deze weg van vertrouwen.

Komeet schiet door de lucht

Bagage

Er is nog een belang dat speelt, waarom tweelingzielen liever geen nieuw karma meer op zich nemen. Alleen de zuivere Ziel is een match met de tweelingzielenpartner. Daarom zal elke vorm van negativiteit aanvoelen als ‘ballast’, bagage die een hereniging in de weg staat. Het zijn immers deze aardse lessen, waarvoor zielen naar de aarde komen om verder te leren. Voor even wordt er een stukje aardse karma geleend, tot de Ziel weer doorkan. Deze pijn en omstandigheden is nooit wat ons definieert. Het wil door de Ziel doorleefd en gevoeld worden. En dan gauw weer terug thuiskomen dichterbij en dieper in onszelf!

Authenticiteit

Nog zo’n begrip uit de tweelingzielencommunity is authenticiteit. Hetgeen wat beschreven wordt als ballast en bagage, we willen juist die zuivere Ziel de wereld in schijnen. De ruwe diamant die door het leven geslepen een bron van Licht wil zijn. Geleidelijk aan vinden we het licht terug in onszelf en komen we meer te weten over wat ten grondslag ligt aan ons bestaan. De kern van wie wij allen zijn, voorbij het karma, voorbij de lessen, voorbij de egorollen die we spelen ten opzichte van elkaar (want het zijn niet meer dan dat, rollen) is een sterke verbondenheid in een Eenheid van Liefde en Licht.

5-D en hogere dimensies

Dan hebben we het weer over een hogere dimensie. Die staat van Zijn die we zo graag willen ervaren, waar geen pijn en verdriet is, geen lijden, waar we ook niet meer boos op elkaar hoeven te worden. Waar we zelfs geen afgescheidenheid meer voelen, maar een diepe, innige band en nabijheid van hen die ons het dichts bij het hart staan, zij het in leven of aan de andere zijde. Want deze frequentie wordt niet zozeer bewoond door fysieke lichamen, die nog zóveel te leren hebben. Deze dimensies behoren toe aan de Zielen.

Hoog geavanceerde zielen zijn in staat om door hun bestaan deze prachtige energie naar de aarde te mogen brengen bij leven. Het zijn dus niet alleen engelen, elven of welke naam wij mensen ze in het verleden maar hebben gegeven. De aarde heeft namelijk een groei en ontwikkeling doorgemaakt, dankzij de hulp van al deze prachtige wezens. Gelukkig maar! Nu zijn wij het zelf die óók een kanaal van Liefde en Licht in de wereld geboren mogen worden. Met als voordeel dat wij eveneens het fysieke aspect ervan kunnen ervaren. Dat is heel veelomvattend! Wat een cadeau en dankbaarheid.

Jongen en meisje houden elkaar innig vast

Tweelingzielenliefde

Vanuit deze ziel en zaligheid, mogen wij onze grote Liefde ontmoeten. Een gelijke van wie wij zijn in onze volle glans en glorie. Het Licht. Een thuiskomen. En direct weten wij, déze liefde is anders dan alle anderen. Dit is zoals het hoort te zijn. Ineens vallen alle stukjes op hun plek. Dit is wat we altijd hebben gezocht. Wat we tot nog toe kenden en dáchten dat liefde was, dat verbleekt. Het stelt niet zoveel meer voor. Het lijden, het verdriet dat ons werd aangedaan, vervaagt naar de achtergrond. Het lijkt er niet meer zoveel toe te doen. Het enige dat nog telt, is deze grote Liefde die allesomvattend is en aanwezig.

Tweelingzielen zijn een bron van Liefde en Licht die inspireert. Het zet mensen die het gewaarworden aan het denken. Kan het dan toch? Het werken en ploeteren aan een relatie, dáár gaat het niet om. Dat wat we voorgespiegeld krijgen in films en hoorden in sprookjes, berust het dan toch op waarheidservaring? Durven we ons opnieuw open te stellen voor de liefde, met hoofdletter ‘L’? De Liefde, die gevierd wil worden!

Life is very short, and there’s no time
For fussing and fighting my friend!
The Beatles

Therapeutisch Coachingpraktijk Tweelingzielenhart biedt ondersteuning aan individuele tweelingzielen en fungeert als katalysator bij persoonlijke ontwikkeling.

Eén antwoord op “Hoe vind ik mijn tweelingziel?”

 1. In 2016 werd ik letterlijk wakker gekust. We hadden ons net verloofd op dat moment. Mijn hart ging open in deze voor mij toen nieuwe relatie. Daarvoor was ik als hoogbegaafde man getrouwd geweest en was jarenlang vanwege onze drie hoogbegaafde kinderen verstrikt geraakt in een vechtscheiding tussen mij en mijn ex-vrouw. Er was een wonder gebeurd toen deze nieuwe relatie als spiegel van mijn leven, huwelijk en scheiding in beeld kwam. Alsof onze levens een zelfde lot aangetrokken hadden.

  We hadden elkaar via een christelijke datingsite als gescheiden christenen leren kennen. In de eerste fase was het heel snel gegaan. We waren verliefd op elkaar geraakt. We waren binnen een maand verloofd, nog zonder elkaar ooit gezien te hebben. Toen was daar ter bevestiging ook nog de eerste date afspraak op een bijzondere plaats. Het klikte ook nog helemaal.

  Een maand later werd het haar opeens veel te veel en te heftig en verbrak ze zonder overleg onze verloving weer. Mijn hart werd gebroken. Maar toen gebeurde het wonder: ik hield desondanks nog steeds van haar. Ik ontdekte dat ze hoogsensitief geweest moest zijn en later dat ik dan ook moest zijn. Zo kwam ik er voor het eerst achter dat ik zelf hoogsensitief was. Toen veranderde ook later mijn leven en kreeg ik meer zicht wie zelf was als hoogsensitieve hoogbegaafde man op deze spirituele reis.

  Ik herkende na haar weglopen het beeld van een tweelingziel relatie daarin. Ik was de chaser en ik koesterde drie en een half jaar de hoop dat ze weer in beeld komen. Toen kwam ik haar weer tegen op een bidstond van de kerk. Mijn gevoelens voor haar waren niet veranderd. Kennelijk had ze het er moeilijk mee dat ze mij daar opeens weer tegen was gekomen. Wat Ik heel jammer vond op dat moment daar.

  Ik hou nog steeds van haar, ook al had ze onze verloving plotseling verbroken. Het was net alsof ik deze liefde voor haar gekregen had, om zelf spiritueel te herstellen na mijn vechtscheiding en de liefde van God te ervaren voor wie ik ben als hoogsensitieve hoogbegaafd persoon. Zelfacceptatie door de liefde van God die ontvlamde door de ontmoeting met mijn tweelingziel na mijn scheiding: holistisch denken en de Liefde van God voor mij als Zijn kind.

  T.S.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *