Hoe word ik (weer) gelukkig?

Man en vrouw met lichtjes

Hoe word ik (weer) gelukkig?

Donkerte is niets anders dan absentie van licht. Is ongelukkig zijn dan eigenlijk niet zien hoe gelukkig je bent?
Hoe word ik (weer) gelukkig? Het lijkt zo’n simpele vraag. Toch blijken mensen in de praktijk hier vaak zelf niet zomaar een antwoord op te weten. Het is stil. Ze denken na. En kijken dan een moment onzeker naar mij.
Gelukkig worden heeft voor een groot deel te maken met zelfkennis. In deze blog ga ik je inzichten geven over wat jij nodig hebt, waar jouw ware passies liggen en hoe je dat in jouw leven kan invullen. Zo word jij (weer) gelukkig!

Je zult zien dat alleen al door hiervoor de tijd te nemen en stil te staan bij de vragen voor jezelf, jij meer Geluk zult ervaren. Het is een manier van zeggen, ik ben het waard! Natuurlijk kan je na het lezen van dit blog ook een persoonlijke sessie boeken in de praktijk. We gaan hierbij nog dieper in op JOU als individu. Ik bied verschillende trajecten en prijsklassen aan, zodat iederéén deel kan nemen.

De trilling van verbinding met onszelf

Er is één stelregel die ik niet genoeg kan onderstrepen. GELUKKIGE MENSEN STAAN MET ZICHZELF IN VERBINDING. Klaar uit. Mensen die weten van zichzelf wat er binnenin hen omgaat en handelen vanuit deze gevoelens en behoeften, zijn in staat om zeer gelukkig te zijn. Waarom?

Je kunt denken dat je gelukkig bent en met je verstand beredeneren. Mooi huis, check. Goede baan, check. Echtgenoot en drie bloedjes van kinderen, check. Check… En toch voel je je doodongelukkig in jouw huwelijk. Hoe komt dat toch?

KORT GEZEGD KUNNEN WIJ GELUK NIET BEREDENEREN. Het is het mysterie van het hart, of zelfs de ziel, die bepaalt of wij bewegen in overeenstemming met onze diepste gevoelens en verlangens. Deze trilling veroorzaakt harmonie en Eenheid in onszelf, met als gevolg voldoening en gelukservaring. Meer over deze Universele Wet lees je hier.

Gepassioneerde ballerina op spitzen

Bezieling

Doordat wij afgesneden zijn van de Ziel, kunnen wij deze Eenheid, ook wel Geluk genoemd, niet ervaren. Het tegenovergestelde is de bezieling. Dit betekent dat wanneer wij in overeenstemming handelen met onze diepste verlangens, wij als vanzelf al meer geluk gaan ervaren. Een uitspraak die hiervan is afgeleid, is ‘Blijf trouw aan jezelf’.

Het woord ‘bezieling’ komt van de ziel, ons diepste Zelf! Om hiermee (terug) in contact te komen, dienen we in de eerste plaats onszelf serieus te nemen. In deze maatschappij zijn er zoveel situaties waarvoor we hebben geleerd om met het verstand de gevoelens te onderdrukken. Hoeveel dingen móeten er wel niet, zonder dat we er zin in hebben of ergens gepassioneerd over zijn? Hoeveel van ons deden een studiekeuze, omdat het brood op de plank op zou leveren? En zaken die we niet begrijpen met ons verstand, duwen we naar de achtergrond.

Toch kan het zijn dat, zeker vanuit die echte pure bezieling, er nóg een oplossing bestaat die wij met ons hoofd erbij niet gezien hadden. Die wat we willen, maar niet kan, toch mogelijk maakt. Het hart denkt in kansen en oplossingen, nooit in beperkingen. Dat kan je voelen ook. De energie die hiermee overeenkomt is namelijk een energie van expansie, er komt ruimte vrij. En niet van inkrimping.

Pure Hartenergie

Wat betekent dat? Vanuit het hart gaan wij als het ware vanaf een andere frequentie opereren. Waardoor er nieuwe kansen ontstaan. Het hart wil niets liever dan onze wensen werkelijkheid maken.

Dat klinkt mooi. HET HART WIL NIETS LIEVER DAN ONZE WENSEN WERKELIJKHEID MAKEN. Hoe krachtiger wij deze passie, pure Hartenergie, toestaan vóór ons te laten werken in plaats van onderdrukken, hoe meer wij gebruik maken van deze kracht.

Hoe werkt dat dan? Een voorbeeldje.
Stel je hebt een idee, maar je weet niet hoe je deze tot uitvoering moet brengen. Je zit zogezegd even vast. Oei, wat nu?!
Jij gaat niet verkrampen. Jij laat zogezegd die energie even ontspannen. Hoe dan? Door iets leuks te gaan doen! Ga een boodschapje doen of maak je hoofd leeg tijdens een boswandeling. En dan gebeurt het!
Je komt een oude kennis tegen die net de woorden uitspreekt waar jij op zat te wachten. Je gaat anders tegen de zaken aankijken. Er komt weer ruimte vrij voor nieuwe mogelijkheden. En daarmee kan jij verder.

Vrouw danst in een veld in de stralende zon

Gelukkig leven

Je zult zien dat het leven per definitie leuker en spannender wordt wanneer jij je mag gaan overgeven aan het leven. Je verbreedt als het ware je horizon. Je geeft jezelf ten eerste de ruimte om eerlijk te zijn tegenover jezelf. Dat jij je relatie niet zo leuk meer vindt? Of dat je je niet op je plek voelt in je huidige baan? Laat het zijn. Het is geen klagen om je ware gevoelens te erkennen.

Soms is er zelfs een hele goede reden voor waarom jij niet meer gelukkig bent met een situatie. Het kan echter ook zijn dat er een oplossing binnen handbereik ligt. Maar deze kan je pas zien als je eerst je ware gevoel erkent. Doe jezelf dus deze gunst. HET IS JE GEBOORTERECHT OM GELUKKIG TE ZIJN!

Trouwring aan vinger

Afscheid nemen

Natuurlijk is het naar om erachter te komen dat iets echt niet meer werkt en dat je afscheid moet nemen. Dit zal lastiger zijn voor een relatie waar je jaren inzat dan voor een baan binnen de proeftijd. Je kunt bij twijfel ook altijd nog eens contact opnemen met een gecertificeerde coach om meer inzicht te krijgen in de situatie en jouw persoonlijke beweegredenen. Het kan je een inzicht geven waardoor je anders tegen de zaken aankijkt en het erna misschien wel weer aandurft.

Eén ding is zeker. Wat we ook achterlaten, hoe groot of hoe klein, een eigenschap van onszelf of een zienswijze, erna komt altijd een nieuw begin! Hoe word ik (weer) gelukkig? Door eerlijk naar je leven te durven kijken, waarbij je trouw blijft aan jezelf (vs. zelfverloochening) en nieuwe keuzes maakt, elke dag opnieuw, die beter in overeenstemming zijn met wie jij in wezen bent.

Nieuwe carriere?

Jezelf toestaan dat te gaan uitdragen wat jouw missie is kan erg gelukkig maken. Los van het salaris of een dikke auto, kan het deuren openen naar een nog onbekend terrein. Juist datgene dat jij vurig wilt gaan doen, brengt je bij jouw unieke kracht. IN DIE ZIN IS HET DUS NIET ALLEEN VOOR JOU, MAAR OOK VOOR DE WERELD EEN GEMISTE KANS OM HET TE LATEN.

Dit uitdragen gaat dikwijls in fasen. Allereerst zal je nog inkomensafhankelijk zijn. Dat betekent niet dat je voor jezelf geen stappen kan maken. Al met één uur per dag kan je een heel eind komen. Begin gewoon eens om je eerste gedachten op papier te zetten! Deze workshop voor thuis is speciaal bedoeld om jou tot je ware doel te brengen. Om niet gelukkig te worden, maar Zielsgelukkig.

Steile trap naar jouw nieuwe carriere

Tweelingzielen

Er zijn in deze tijd steeds meer mensen die uit elkaar gaan. Men vindt geen geluk meer bij elkaar of is niet meer gelukkig in een bestaande relatie. Vaak ook heeft dit te maken met verandering in jezelf. Je hebt behoefte aan een zielsmaatje, gelooft weer in dat missende puzzelstukje en gaat op zoek naar een diepere verbinding in relatie tot de ander. Dit fenomeen wordt ook wel de Tweelingziel genoemd. Het is heel bijzonder om deze te mogen treffen. En zeker het wachten waard!

Al wordt het vinden van een tweelingziel niet bereikt door geduldig af te wachten. Op dezelfde wijze als bij het vinden van jouw Passie in het leven (en misschien juist wel daardóór) kom je in contact met de zuiverste zielsspiegel van jezelf.
Hoe vind ik mijn tweelingziel?

Hoe word ik gelukkig?

Samenvattend zit gelukkig worden dus in het in verbinding staan met jezelf. Het erkennen van je ware gevoelens én hier trouw aan zijn. Dit principe kan je toepassen op elk aspect van je leven. Je zult zien dat hoe meer jij op alle terreinen in overeenstemming leeft met jezelf, jij steeds meer voldoening en geluk zal ervaren. Bovendien zal het je zelfvertrouwen geven door te zien dat jij de dingen voor elkaar krijgt. Je voert dan zelf de regie over je leven.

Overigens is dit een proces dat altijd door gaat. Het is elke dag opnieuw aan jou de taak om het leven ten volste te leven. Er zullen nieuwe doelen komen, nieuwe dromen. Je bent naar de aarde gekomen om het allemaal te mogen ervaren. Geniet dus vol overgave en leef vanuit de bezieling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *