Is hij/ zij mijn tweelingziel?

kenmerken van de tweelingziel ontmoeting

Is hij/ zij mijn tweelingziel?

Er is een nieuwe man/ vrouw in jouw leven gekomen. Of iemand die je al kende, ben je in nieuw daglicht gaan zien. Maar hoe kan je een ‘gewone’ verliefdheid onderscheiden van een ontmoeting met jouw tweelingziel? Wat zijn de eerste signalen? Ook later in de relatie zijn er kenmerken.
Dit blog beantwoordt aan de vraag ‘Is hij/ zij mijn tweelingziel?’. Zo herken je deze!

Herkenning

Een eerste kenmerk is dat je je vrijwel direct vertrouwd voelt bij iemand. Zelfs al heb je deze persoon nog nooit eerder ontmoet, toch voelt het alsof jullie elkaar al jaren kennen. Het voelt vertrouwd om in de aanwezigheid te zijn van deze persoon.

Je zult je op je gemak voelen en veel bij elkaar herkennen. Je zit zogezegd op dezelfde golflengte. Zelfs zozeer dat je je af gaat vragen, ‘is hij/ zij mijn tweelingziel?’. Toch zijn er als jullie langer doorpraten óók dingen waarin jullie lijnrecht tegenover elkaar staan.

Tegenpolen

Tweelingzielen zijn namelijk elkaars tegenpolen. Mannelijk, vrouwelijk. Yin, yang. Het tweelingzielenpaar vult elkaar aan als geen ander. Toch zijn deze verschillen geen obstakel. Daarin onderscheidt de tweelingzielenrelatie zich van een toxische relatie! Tweelingzielen streven beiden harmonie na, zeker in relatie tot elkaar. Die verschillen mogen er gewoon zijn, zonder waarde-oordeel of dat één de ander van zijn gelijk wil overtuigen.

Acceptatie

Er is volledige acceptatie van de ander, ook als jullie het niet samen eens zijn. De ander beperkt jou niet en jij op jouw beurt zal van de ander nooit vragen om iets niet te doen omwille van jou. Het vertrouwen in de ander en in jullie relatie is zo sterk, dat je de ander volledig in zijn waarde laat.

Vrijheid

Een ander belangrijk punt van een tweelingzielenrelatie is elkaar vrij laten. Deze vrijheid is een belangrijke factor geweest in jullie beider ontwikkeling om individueel te komen waar jullie nu staan. Les begrepen, deze vrijheid laat jij je niet zomaar meer indammen en de ander ook niet. 

Enkel in vrijheid krijg je de ruimte om te zijn wie je werkelijk bent. En deze authenticiteit is nu juist zo belangrijk bij de tweelingziel! (Meer over de kernprincipes van de tweelingziel lees je in het artikel ‘Hoe vind ik mijn Tweelingziel?’).

Vanuit deze vrijheid ben je in staat om je niet aan de ander te binden (van dit type relatie zal je heel snel weer afscheid nemen of zelfs niet aangaan), maar te verbinden. Cruciaal aspect dus van de tweelingzielenrelatie.

tweelingziel danseres

Je wereld wordt op z’n kop gezet

De ander maakt zoveel in jou los, dat het voelt alsof je hele wereld op z’n kop staat. Je wordt uitgedaagd om opvattingen te herzien. Oordelen worden milder. Je realiseert je dat de ‘waarheid’ anders is dan jij dacht.

Ook ga je nadenken over jezelf. Oude oordelen over jezelf mag je los gaan laten. Je komt nog dichter bij jouw kern uit.

Versmelten

Een belangrijk kenmerk is het gevoel dat je écht één wordt met de ander. Hoe langer jullie met elkaar meelopen, des te dieper zullen jullie in elkaar verzinken.

Je krijgt impressies en gevoelens van de ander mee gedurende de dag, terwijl jullie niet samen zijn. Fysieke aanrakingen zijn eveneens veel intenser. En het is alsof je ook werkelijk voelt wat de ander voelt als jij hem aanraakt. Dit komt omdat jullie energielichamen laag voor laag met elkaar versmelten.

Doordat je elkaar beter aanvoelt, kan je dus ook beter invoelen op de ander. Je laat je hoofd los (en ideeën als ‘een relatie is hard werken’) en gaat handelen binnen jouw relatie vanuit de Hartzone. Het kost je weinig energie. Geleidelijk aan geven jullie je meer en meer over aan elkaar. En daar hoef je niets voor te doen of te overwinnen, dat gaat helemaal vanzelf!

Weinig woorden

Je zult merken dat al heel gauw een paar woorden voldoende zijn om jouw boodschap aan de ander over te brengen. Veel sneller dus dan met andere relaties en vriendschappen. 

Blijf wel communiceren over je gevoelens en wat er in je omgaat. Dit blijft immers de sleutel voor elke goede relatie!

Triggering

Een keerzijde van de versmelting is dat wanneer lagen willen versmelten, maar er bij één of bij beiden nog bagage op te ruimen is, deze schoonmaak tien x zo hard getriggered wordt om uit te voeren! Dat geeft niet als iemand zich daar bewust van is, maar pas wel op voor projectie.

Het is prachtig dat die ander jouw spiegel wil zijn, zodat jij oud zeer voorgoed mag helen. Ga dus niet in de verwijtende sfeer of zoeken wat er mis is met de ander.
Werk in plaats daarvan eraan om jezelf helemaal compleet te maken! Geloof mij, het is echt een groot cadeau.
Vind je het moeilijk om zichtbaar te krijgen wat de spiegel je wil vertellen? Of twijfel je nog of iemand jouw Tweelingziel is? Stel je vraag gedurende een 1-op-1 sessie. Zodat jullie erna samen verder kunnen!

Inner knowing

Luister naar je hart! Je draagt alle antwoorden in jezelf. Is hij/ zij mijn tweelingziel? Jouw ziel kent de route die je uit stippelde al vele jaren, dus vertrouw op je instincten en intuïtie.

Als altijd, ik ben trots op jou! Hoe ver je bent gekomen… En heb het volste vertrouwen in het vervolg van jouw reis.

Veel geluk, namasté

Therapeutisch Coachingpraktijk Tweelingzielenhart biedt ondersteuning aan individuele tweelingzielen en fungeert als katalysator bij persoonlijke ontwikkeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *